PL   |   EN

Przyjęcia okolicznościowe

Przyjęcie w Karczmie Cztery Konie!

Karczma Cztery Konie jest wymarzonym miejscem na organizację przyjęcia okolicznościowego .

Jesteśmy w stanie jednorazowo przyjąć do 500 osób. Główna sala restauracyjna z piękną kolekcją polskich, ręcznie malowanych talerzy, ogrzewana ciepłem płynącym z tradycyjnego kaflowego kominka mieści 50 osób. Sala rycerska może ugościć 150 osób, a ogromna wiata grillowa, z piecem opalanym drewnem, do 300 osób. W rozkładanych namiotach zewnętrznych może biesiadować kolejnych 100 uczestników Państwa chrzcin, wesela, bierzmowania czy komunii.

Chcąc uświetnić Państwa uroczystość proponujemy wiele dodatkowych atrakcji.

Dzieci doskonale czują się w towarzystwie alpaki czy kuców odpoczywających w bezpośrednim sąsiedztwie placu zabaw. Dla najmłodszych przygotowaliśmy kącik zabaw, w którym rządzą pluszaki i tradycyjne zabawki z drewna.

Na Państwa życzenie na terenie kompleksu Karczmy Cztery Konie możemy ustawić ogromne dmuchane zjeżdżalnie. Dla młodszych i starszych organizujemy rozgrywki w bumper balla.

Wymarzony prezent dla dziecka podczas jego uroczystości  to Paintball dla dzieci, dodatkową atrakcją może być przejażdżka konna na pobliskim profesjonalnym padoku.

Każdą ofertę tworzymy indywidualnie, zgodnie z Państwa oczekiwaniami. Dlatego w celu ustalenia szczegółów prosimy o bezpośredni kontakt z menadżerem restauracji. Zaproście do nas swoich Gości na Państwa Przyjęcie okolicznościowe, a otrzymujecie gwarancje niezapomnianego chwil.

 

Poniżej przedstawiamy propozycję menu. Jesteśmy ją w stanie elastycznie dostosować zgodnie z Państwa oczekiwaniami.

Menu „Przyjęcie Karczmiarza”

Zupa:
Rosół złocisty z makaronem 250 ml
 Danie główne:
Tradycyjny kotlet schabowy 180 g
 

Dodatki:
Ziemniaki puree 150 g
Surówka sezonowa 120 g

Przystawki zimne:
Półmisek wędlin swoyskich (pieczony schab, pieczony karczek,
rolowany boczek) – 60 g
Sałatka jarzynowa – 80 g

Tradycyjny śledź w oleju z cebulką 40 g

Dodatki

Smalec swojski – bez ograniczeń
Ogórek kiszony – bez ograniczeń
Pieczywo – bez ograniczeń

Deser:
Szarlotka z bitą śmietaną i musem czekoladowym 120 g

Napoje:
 Soki owocowe 0,5l
Woda mineralna – bez ograniczeń
Bufet kawowo – herbaciany – bez ograniczeń

Cena 65 zł / osoba

Cola Fanta Sprite – bez ograniczeń – 10 zł / osoba

 

Menu „Przyjęcie Klasyczne”

Zupa:
 
Rosół złocisty z makaronem 250 ml
Krem z białych warzyw z prażonymi migdałami 250 ml

Danie główne:
Sakiewka z kurczaka faszerowana ementalerem i świeżą papryką 180 g
Tradycyjny kotlet schabowy 180 g

Dodatki:
Ziemniaki puree 150 g
Zestaw trzech surówek sezonowych 120 g

Dodatkowe danie gorące (jedno do wyboru):
Strogonoff 250 ml
Udko z kurczaka z pieczarkami 180 g
Deser:
Szarlotka z bitą śmietaną i musem czekoladowym 120 g
Przystawki zimne:
Półmisek wędlin swoyskich (pieczony schab, pieczony karczek,
rolowany boczek) – 60 g
Półmisek wędlin swoyskich (pieczony schab, pieczony karczek,
rolowany boczek) – 60 g
Sałatka Grecka
Tradycyjny śledź w oleju z cebulką 40 g
Dodatki
Smalec swojski – bez ograniczeń
Ogórek kiszony – bez ograniczeń
Pieczywo – bez ograniczeń
Napoje :
Soki owocowe (pomarańcza, jabłko) (0,5 l/os)
Woda mineralna – bez ograniczeń
Bufet kawowo – herbaciany, bez ograniczeń
Pieczywo -bez ograniczeń

Cena 88 zł / osoba 

Cola Fanta Sprite – bez ograniczeń – 10 zł / osoba
Menu „Przyjęcie Szlacheckie”
Zupa:
Rosół złocisty z makaronem 250 ml
Zupa z leśnych grzybów z makronem 250 ml
Krem z białych warzyw z prażonymi migdałami 250 ml
Danie główne:
Polędwiczka wieprzowa w gęstym,
aksamitnym sosie śmietanowo- kurkowym 180 g
Sakiewka z kurczaka faszerowana ementalerem i świeżą papryką 180 g
Kotlet świętokrzyski- schab faszerowany przepysznym farszem
z pieczarek, papryki i boczku 180 g
Dodatki:
Ziemniaki puree 150 g, lub
Ziemniaki opiekane 120 g
Zestaw trzech surówek sezonowych 120 g
Deser:
Szarlotka z bitą śmietaną i musem czekoladowym 120 g
Dodatkowe dania gorące (dwa do wyboru)
Barszczyk czerwony 200 ml z krokietem 220 g
Żurek świętokrzyski z jajkiem i kiełbasą 250 ml
Udka pieczone z pieczarkami 180 g
Półmisek mięsiw 150 g (pieczeń z karczku po staropolsku, szynka w miodzie, schab z bakaliami)
Bogracz węgierski 250 ml
Strogonoff 250 ml
Rogaut wieprzowy 250 ml
Zakąski zimne (pięć do wyboru):
Schab z kremem chrzanowym po kielecku – 60 g
Półmisek wędlin swoyskich (pieczony schab, pieczony karczek,
rolowany boczek) – 60 g
Tradycyjny śledź w oleju – 40 g
Rolmopsy śledziowe – 60 g
Jajko w szynce na sałatce jarzynowej – 80 g
Sałatka z brokułów z migdałami i jajkiem
gotowanym w sosie majonezowo – czosnkowym – 60 g
Roladki z łososiem wędzonym i serkiem koperkowym – 60 g
Roladki z kurczakiem i sosem BBQ – 60 g
Roladki z suszonym pomidorem i świeżym ogórkiem – 60 g
Sałatka jarzynowa – 80 g
Sałatka grecka – 60 g
Sałatka z kurczakiem w sosie musztardowo – miodowym – 80 g
Ciasta
Ciasta  szarlotka, sernik, ciasto sezonowe 120 gDodatki
Smalec swojskie – bez ograniczeń
Ogórek kiszony – bez ograniczeń
Pieczywo – bez ograniczeńNapoje (0,5L/os):

Soki owocowe (pomarańcza, jabłko)
Woda mineralna, bez ograniczeń
Bufet kawowo – herbaciany, bez ograniczeń
Pieczywo, bez ograniczeń

cena 127 zł /osoba

Dodatki

Cola Fanta Sprite – bez ograniczeń – 10 zł / osoba

 

 

 

 

  • Minimalna ilość Gości – 15 osób
  • Każda godzina pracy kelnera, po godz. 21.00 -25 zł, po godz. 24.00 – 35  zł